Skip links

Τεχνικός έλεγχος αγοράς ακινήτου

Διεξάγουμε την ολοκληρωμένη διαδικασία αξιολόγησης και έρευνας για κάθε πιθανό αγοραστή πριν ολοκληρώσουμε την αγορά ενός ακινήτου. Αυτή η διαδικασία στοχεύει να διασφαλίσει ότι ο αγοραστής είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση του ακινήτου, τη νομική υπόσταση και τυχόν πιθανούς κινδύνους.

Αυτό συνεπάγεται:

  • Επιθεώρηση ακινήτου: Αξιολόγηση της κατάστασης του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της δομής, των υδραυλικών και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
  • Περιβαλλοντική Εκτίμηση: Διασφάλιση ότι η ιδιοκτησία είναι απαλλαγμένη από περιβαλλοντικούς κινδύνους.
  • Τοπογραφική Έρευνα: Επιβεβαίωση ορίων ιδιοκτησίας και εντοπισμός τυχόν παραβιάσεων ή ασυμφωνιών με τη νομική περιγραφή.
  • Άδειες και εγκρίσεις: Επαλήθευση ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις και ότι τυχόν προσθήκες συμμορφώνονται με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία,
  • Έλεγχος αγοραίας τιμής: Έλεγχος πρόσφατων πωλήσεων παρόμοιων ακινήτων στην περιοχή για να αντιληφθεί ο αγοραστής εάν η τιμή του ακινήτου είναι λογική.
  • Ανάλυση γειτονιάς: Έρευνα των συνθηκών της τοπικής αγοράς και των μελλοντικών αναπτυξιακών σχεδίων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αξία της ιδιοκτησίας.
  • Εκτίμηση φυσικών κινδύνων: Εκτίμηση της ευπάθειας της ιδιοκτησίας σε φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες ή σεισμούς και διασφάλιση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Συμπέρασμα

Ο τεχνικός έλεγχος ακινήτου πριν από την αγορά του αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την μείωση των κινδύνων και την αποφυγή πιθανών παγίδων. Παρέχει στον αγοραστή  πλήρη κατανόηση της ιδιοκτησίας που θα αποκτήσει, διασφαλίζοντας τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και προστατεύοντας την επένδυσή του. Εξετάζοντας επιμελώς σε όλες τις πτυχές του ακινήτου, οι αγοραστές μπορούν να προχωρήσουν με σιγουριά και να ελαχιστοποιήσουν απρόβλεπτα ζητήματα μετά την αγορά.